Kategoriat
fysiikka kemia lääketiede vihreä teknologia

Millennium Pitching -kilpailussa kulta- ja hopeasijat menivät Turun yliopiston edustajille ja pronssisija Vaisalan edustajalle

Sachin Kochrekar Turun yliopistosta on voittanut ensimmäistä kertaa järjestettävän Millennium Pitching -kilpailun, jossa kilpailevat tohtorikouluttavien ratkaisut aikamme suuriin haasteisiin.

Kochrekarin innovaationa on menetelmä, jolla hiilidioksidi muutetaan polttoaineeksi käyttämällä uusiutuvia energialähteitä. Tarkoituksena on vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sulkea hiilikierto.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Shruti Jain, niin ikään Turun yliopiston tohtorikoulutettava. Hänen innovaationsa on nanopartikkelipohjainen verikoe, jonka avulla syöpä voidaan havaita alkuvaiheessaan.

Kolmanneksi tuli ympäristö- ja teollisuusmittalaiteyritys Vaisalan edustaja, tohtorikoulutettava Samu-Pekka Ojanen. Hänen innovaationsa on autojen kaasusensoriverkko, jolla voidaan tarkkailla ilmansaasteita reaaliaikaisesti.