Kategoriat
biologia kemia

Runsaasti gamma-aminovoihappoa sisältävä tomaatti

Japanissa tulee myyntiin tomaatteja, jotka on kehitetty CRISPR-Cas9-genominmuokkausmenetelmällä.

Kyseessä on Sanatech Seed -yrityksen tomaatti. Tsukuban yliopiston kanssa yhteistyössä kehitettyjen perimältään muokattujen, runsaasti gamma-aminovoihappoa (GABA) sisältävien, tomaattien puutarhuritaimipakkaukset esiteltiin toukokuussa 2021. Kotipuutarhurien raati otti ne hyvin vastaan, mikä edesauttoi tuotteen lanseerausta syyskuussa. Samasta tomaatista on tulossa myöhemmässä vaiheessa saataville myös sose.

Sanatech Seedin Sicillian Rouge High GABA -tomaatti on kehitetty CRISPR-Cas9-genominmuokkausmenetelmällä. Tomaatti sisältää suuria määriä gamma-aminovoihappoa (GABA), aminohappoa, jonka uskotaan auttavan rentoutumaan ja alentamaan verenpainetta. Tomaatti sisältää 4-5-kertaisen määrän GABA:aa tavalliseen tomaattiin verrattuna.