Kategoriat
tietotekniikka

Avoimen lähdekoodin OUYA -pelikonsoli

OUYA on uusi pelikonsoli, joka käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoa. Myös konsolin laitteistopuoli on avoin ja vapaasti kehitettävissä. OUYA:n ideologiana on saada TV:n kautta tapahtuva pelaaminen uuteen nousuun ja pitää sekä pelin kehitys- että hankintakustannukset mahdollisimman alhaisina. Hintatavoite konsolille on sadan dollarin tienoilla.

OUYA pitää sisällään neliytimisen Tegra3-prosessorin, yhden gigatavun RAM-muistia, kahdeksan gigatavua sisäistä flashmuistia, HDMI-liitännän 1080p -tuella, langattomat yhteydet WiFi 802.11 b/g/n ja Bluetooth LE 4.0, yhden USB 2.0 -liitännän, langattoman peliohjaimen ja Android 4.0 -käyttöjärjestelmän.

Kuka tahansa voi tehdä pelin. Jokaisen OUYA-konsolin mukana toimitetaan kehitystyötä varten SDK-paketti. Kehityspaketti on tehty Androidille, joten se on kehittäjille jo ennestään tuttu. Pelaajalle pelit ovat ilmaisia. Pelistä on oltava vähintään ilmainen demo tai sitten peli voi olla kokonaisuudessaan ilmaiseksi pelattava, jolloin maksuja voidaan periä lisäsisällöstä ja -ominaisuuksista.

Jonkin verran on vielä tehtävä ennen kuin OUYA on täysin valmis. OUYA-konsolista on toimiva prototyyppi, joka tulee muuntaa säännökset täyttäväksi tuotantomalliksi. Ohjelmistokehityspaketteja täytyy lähettää ohjelmistokehittäjille, jotta konsolin valmistuessa on heti pelejä tarjolla. OUYA-projektia voi rahoittaa kickstarter.comin kautta antamalla pantin, joka hyvitetään valmiin laitteen hinnasta. Pantilla myös varataan laite.

Laitteen arvioitu toimitusaika on maaliskuussa 2013.

Lähde: http://ouya.tv/