Kategoriat
tietotekniikka vihreä teknologia

Jäähdytyssiilien uudesta valmistustavasta lisävauhtia suurteho-LED-markkinoille

Uusi teknologia kirkkaimpien ja pitkäikäisempien LEDien valmistamiseksi on ottanut ensi harppauksen tutkimuslaboratoriosta kohti suurta globaalia valaistusmarkkinaa. Uudella valmistusmenetelmällä, nestemäisellä taonnalla, voidaan parantaa merkittävästi elektroniikkalaitteiden jäähdytystä. Moni elektroniikkaosa vaatii jäähdytyssiilin ylikuumenemisen estämiseksi. Suurteho-LEDien tehokas jäähdytys on kysyttyä globaaleilla markkinoilla. Lämmönkertyminen LEDeihin aiheuttaa himmenemistä ja tehokkuuden häviämistä.

Nestemäinen taonta on taonnan ja valun hybridi. Sen avulla saavutaan parempi lämmönjohtavuus kuin tavanomaisilla menetelmillä ja komponenteista tulee kevyempiä. Nestemäisen taonnan on kehittänyt SIMTech-tiimi John Yongin johdolla.

Prosessi on hyvin skaalautuva, mikä mahdollistaa monimutkaisten osien valmistuksen yhdessä vaiheessa esimerkiksi kuparin ja alumiinin komposiittimateriaalista. Nestemäinen taonta ei rajoitu vain LEDien jäähdyttämiseen, sillä on sovelluksena myös biolääketiede-, avaruus- ja autoteollisuuden piirissä.

Lähde: http://www.research.a-star.edu.sg