Kategoriat
tietotekniikka

Kokeiltua: Oheislaitteiden liittäminen älypuhelimeen

Symbian Belle -käyttöjärjestelmäisessä Nokia N8:ssa on kattavat liitännät. Micro-A-tyypin USB-liittimeen saa kytkettyä muun muassa näppäimistön, hiiren ja muistitikun. HDMI Mini-liittimen avulla kuvan saa TV-ruudulle.

Muistitikun liittäminen puhelimeen toimii jouhevasti. Erikseen asennettuina perinteinen langallinen näppäimistö ja langaton hiiri toimivat myös ihan hyvin. Minikokoisen langattoman näppäimistö- ja hiiriyhdistelmän kanssa puhelimen käyttö takkuaa. Voi olla ettei puhelin kovin hyvin tue useampaa USB-laitetta kerralla, erillistä USB-keskitintä se ei ainakaan kelpuuta. Puhelimen liittäminen HDMI:n kautta TV:seen sujuu mallikkaasti.

Erillinen näppäimistö voi olla kätevä apu vaikkapa sähköpostien kirjoittamisessa ja hiiri esiteltäessä puhelimen media- tai karttasisältöä TV:n kautta suuremmalle yleisölle. Muistitikun kautta tärkeät tiedostot saa puhelimelta mukaan todella vaivattomasti.