Kategoriat
lääketiede

Lasten covid-19-rokotetutkimuksessa lupaavia tuloksia

Niin maailmalla kuin Suomessakin 5-11-vuotiaat lapset ovat vielä täysin vailla rokotesuojaa covid-19-tautia vastaan. Asiaan saadaan kuitenkin kohta muutos, jos vain EMA sekä Fimea ja KRAR ynnä muut viranomaistahot toimivat.

Pfizer ja BioNTech ovat ilmoittaneet 20.9.2021 lasten covid-19-rokotetutkimuksen tuloksia, jotka ovat positiivisia. Tutkimukseen osallistuneilla 5-11-vuotiailla Comirnaty-rokote osoittautui turvalliseksi, hyvin siedetyksi ja ilmensi vahvaa neutralisoivien vasta-aineiden vastetta. Yritykset toimittavat tutkimusdatan FDA:lle, EMA:lle ja muille vastaaville sääntelijöille mahdollisimman pian. Lisäksi alle 5-vuotiaiden rokotetutkimuksen tuloksia odotetaan jo tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tutkimukseen osallistuneiden 5-11-vuotiaiden lasten rokoteannos oli 10 µg, kun tätä vanhemmalla väestöllä annos on 30 µg. Mikrogramma (µg) on gramman miljoonasosa. Tutkimukseen osallistuneille lapsille annettiin kaksi rokoteannosta, joiden väli oli 21 päivää.